Uleiul de cocos – aliatul de nadejde al frumusetii

Cu timpul, a ajuns sa fie preluat si de europeni si este utilizat in starea sa naturala pentru a rasfata fiecare celula a corpului. Dincolo de beneficiile sale, mirosul extraordinar reuseste sa invaluie simturile femeilor

0
268
beneficii ulei cocos

Uleiul de cocos este considerat un produs minune datorita proprietatilor sale hidratante, hranitoare, anti-imbatranire, reparare si lista poate continua.

Este unul din remedile naturale utilizate cu succes in industria cosmetica fiind utilizat in mastile de par, crèmele de fata sau uleiuri de corp.

Uleiul a fost folosit de secole intregi pentru hranirea parului si a pielii in regiunile exotice, acolo unde se cultiva si creste nuca de cocos.

Cu timpul, a ajuns sa fie preluat si de europeni si este utilizat in starea sa naturala pentru a rasfata fiecare celula a corpului. Dincolo de beneficiile sale, mirosul extraordinar reuseste sa invaluie simturile femeilor.

Succesul rasunator se datoreaza proprietatilor sale hranitoare si reparatoare. Foarte bogat in acizi grasi esentiali, acid lauric si acid miristic, uleiul are o actiune de reumplere a lipidelor si este foarte usor absorbit de piele.

Uleiul de cocos – beneficii maxime pentru frumusete

Dupa ce fructul a fost recoltat, pulpa se separata de lapte si coaja. Apoi, ca si in cazul uleiului de masline bun, acesta se extrage la rece, tocmai pentru a se pastra toate calitatile fructului. Uleiul de cocos folosit in stare naturala, da epidermei un aspect neted si parului stralucire.

Cu astfel de proprietati cosmetice si senzoriale, nu este deloc surprinzator faptul ca uleiul de nuca de cocos se gaseste in multe produse cosmetice: uleiuri de par, sapunuri, balsamuri si lapte corporal, creme de maini, sampoane, tratamente faciale.

In plus, uleiul este foarte nutritiv si ajuta la lupta impotriva deshidratarii. Este un ulei destul de bland care calmeaza roseata pielii in cazul expunerii prelungite la soare. Despre actiunea sa calmanta nu se stiu foarte multe lucruri, insa studiile au demonstrat ca este echivalenta cu cea a Aloei Vera.

Se foloseste cu succes si in tratamentul parului pe care il hraneste in profunzime. Este recomandat in special persoanelor cu par uscat pentru ca ajuta la restabilirea stralucirii. In stare naturala, se foloseste pe post de masca imediat dupa samponarea parului, timpul necesar de actiune fiind cel putin 15 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here