De ce iti trebuie neaparat un atomizor agricol daca ai o plantatie de pomi fructiferi

Ruris, brandul roman ce a aparut de mai bine de 30 de ani pe piata de motoutilaje si produse de ingrijire pentru gradina si casa, pune la dispozitie o gama larga de atomizoare, ce pot fi vizualizate pe Ruris.ro si achizitionate de la magazinele partenere din tara.

0
107
aparate de sudura

Intretinerea unei plantatii de pomi fructiferi nu este usoara, dar cu siguranta merita efortul atunci cand, toamna, remorcile sunt pline cu fructe mari si sanatoase. Pentru a se putea bucura insa de o recolta buna, agricultorul trebuie sa investeasca bani, timp si munca in livada, iar primele lucruri de pe lista de achizitii, inca de la infiintarea plantatiei, ar trebui sa fie un atomizor agricol.

Atomizorul agricol, cel mai utilizat dispozitiv intr-o livada

De ce trebuie pus in fruntea listei de cumparaturi un atomizor, in cazul unei livezi? Pentru ca acesta este foarte intrebuintat, fiind nevoie de 5-6 stropiri pe sezon, iar de performanta si calitatea dispozitivului depinde succesul tratamentelor aplicate pomilor fructiferi.

Calendarul stropirilor intr-o livada este urmatorul:

  • prima stropire se face dupa taiere – cu un tratament cu sulfat de cupru;

  • la inceputul lui martie, dupa ce temperaturile trec de 5 grade Celsius, se face stropirea cu ulei horticol si insecticid, inainte ca pomii sa inmugureasca;

  • in lunile de vara se fac alte stropiri: in luna iunie cu fungicid si in august se recomanda stropirea cu insecticid, doar daca sunt observate semne de boala la pomi;

  • stropirile de toamna pregatesc pomii pentru anul viitor, fiind unele de protejare si tratamente pentru stoparea inmultirii insectelor si ciupercilor;

  • stropirea la negru se face tot toamna, dupa ce au cazut frunzele si copacii au intrat deci in repaus vegetativ, cu un tratament cu un ulei horticol;

  • se fac tratamente si iarna, cu piatra vanata, dar avand grija ca temperaturile sa fie de peste 5 grade Celsius, dupa care urmeaza inca un tratament cu ulei horticol si insecticid, pentru eliminarea oualor daunatorilor si a larvelor, dupa care, in luna februarie se mai face unul cu zeama bordeleza sau piatra vanata.

Atomizor agricol | aparate de sudura | Ruris.ro

Atomizor agricol

Ruris, brandul roman ce a aparut de mai bine de 30 de ani pe piata de motoutilaje si produse de ingrijire pentru gradina si casa, pune la dispozitie o gama larga de atomizoare, ce pot fi vizualizate pe Ruris.ro si achizitionate de la magazinele partenere din tara. Atomizoarele Ruris sunt perfecte pentru dispersarea de pesticide sub forma de ceata, la o presiune de 2,5 bari.

Pe langa atomizoare, din portofoliul Ruris mai fac parte si aparate de sudura, dar si alte peste 200 de produse. In plus, Ruris mai dispune si de o retea de peste 200 de service-uri partenere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here