De ce masina trage stanga-dreapta?

Daca vehiculul incepe sa traga odata ce mainile sunt luate de pe volan, atunci cauza este probabil alinierea

0
250
masina stanga-dreapta

Unii conducatori auto au senzatia ca masina trage in lateral atunci cand conduc – este posibil sa experimenteze acest lucru mai ales in timpul acceleratiei si franarii.  Motive pentru care masina trage la stanga sau la dreapta

  • Presiune incorecta in anvelope;
  • Uzura neuniforma a anvelopei;
  • Defecte la sistemul de franare;
  • Alinierea incorecta a rotilor;
  • Piese defecte in sistemul de suspensie al masinii;
  • Piese defecte la directia masinii.

Multe masini mai noi au un sistem de monitorizare a presiunii in anvelope care anunta daca una sau mai multe dintre anvelope isi pierd presiunea. Acest lucru va verifica regulat presiunea in anvelope, deoarece anvelopele pierd presiune in timp in mod natural. Daca vehiculul nu are monitorizare a presiunii in anvelope soferul poate verifica periodic presiunea in cele 4 anvelope.

Daca masina trage in continuare spre stanga sau spre dreapta cu presiunea corecta in anvelope, atunci ar trebui verificat daca aceasta se datoreaza uzarii neuniforme a anvelopelor.

Cerinta legala pentru banda de rulare a anvelopei este de minim 1,6 mm. Se recomanda cel putin 3 mm la anvelopele de vara si 4 mm la anvelopele de iarna.

Daca presiunea in anvelope este corecta si banda de rulare a anvelopei nu este uzata neuniform, atunci cauza poate fi la sistemul de franare. Cele mai frecvente cauze:

  • Uzura discurilor de frana, placutelor sau etrierelor;
  • Franele se blocheaza (cand placutele de frana si discurile de frana raman in contact si se simte ca si cum masina franeaza constant);
  • De asemenea, poate exista o defectiune a sistemului ABS, care are ca rezultat o distributie incorecta a presiunii de franare in sistemul de franare al masinii.

Daca vehiculul incepe sa traga odata ce mainile sunt luate de pe volan, atunci cauza este probabil alinierea. Alinierea gresita a rotilor are ca rezultat o uzura crescuta si neuniforma a anvelopelor, un consum mai mare de combustibil si poate face ca masina sa traga in lateral. Daca rotile nu sunt aliniate, aceasta inseamna ca unghiurile rotilor nu se potrivesc si se abat de la recomandarile producatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here