Buzele sunt o parte foarte vulnerabila a corpului uman. In timpul iernii, deseori crapa, iar de la frig unii oameni fac herpes, care este foarte neplacut si dureros. Pe langa frigul iernii, uscarea si craparea buzelor pot fi cauzate si de alti factori, precum:
- soare si vant;
- deshidratare;
- umezire constanta;
- lipsa anumitor vitamine;
- medicamente care au ca efect secundar uscarea excesiva a buzelor.
Buzele crapa mai repede decat alte parti ale corpului, care sunt, de asemenea, expuse schimbarilor de vreme. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista glande sebacee care sa hidrateze buzele in mod natural.
Pentru a evita uscarea si craparea buzelor, ar trebui sa se utilizeze produse hidratante – ruj, luciu sau balsam de buze. Este recomandata aplicarea produselor care hranesc si hidrateaza simultan pielea, de fiecare data inainte de a iesi.
Daca nu se doreste folosirea acestor produse, exista mai multe remedii populare care pot rezolva cu mare succes problema buzelor crapate si anume:
Castravetele va hidrata pielea crapata – se poate efectua un usor masaj pe buze cu o felie din aceasta leguma.
Mierea este un miracol natural. Ea ofera alinare si in aceasta situatie. Se pot masa usor buzele cu putina miere – un hidratant natural minunat.
Pentru hranirea buzelor uleiul de ricin vine si el in ajutor. Uleiul de masline este, de asemenea, cunoscut a fi un bun salvator pentru buzele crapate. Si pentru a evita aceasta problema o data pentru totdeauna, trebuie urmate cateva reguli simple:
- Nu se vor musca buzele, nu se vor umezi constant si nu „se trage” de cuticulele uscate. Acest lucru va rani buzele si va face problema mai serioasa.
- Deshidratarea organismului afecteaza si pielea buzelor – asadar, este indicat sa se consume mai multa apa.
- Se vor consuma mai multe legume care contin vitamina A – acestea sunt morcovi, rosii si nu numai.