Un cadru de vis – cele mai frumoase lacuri din Europa

0
57
lacuri din Europa

Continentul European are magnifice lacuri de vizitat mai ales in aceasta vara. Elvetia, Italia, Slovenia… iata care sunt cele mai frumoase locuri de descoperit.

Ideea de a alege un lac pentru urmatoarea vacanta este destul de simpatica si schimba putin lucrurile. Si un lucru e sigur- lacurile nu lipsesc din cele patru colturi ale Europei.

Care sunt cele mai frumoase lacuri din Europa?

Lacul Leman. Lacul Leman, intre Elvetia si Franta, Lacul Leman este cel mai mare lac din Europa, cu ai sai 580 kilometri patrati. De pe cele doua maluri ale celor doua tari, privelistea este una magnifica si ofera cele mai frumoase degradeuri de albastru. Numeroase orase marginesc lacul Leman. Pe partea elvetiana se afla Geneva. Se poate face si o oprire la Lausanne si la muzeul sau.

Dar, fara indoiala ca de la Montreaux si Vevey, Leman ofera cea mai frumoasa priveliste. Atunci cand timpul este degajat, se poate admira varful Alpilor Elvetici.

Lacul Como. Sublimul lac Como se afla in partea de nord a Italiei, in Lombardia. Se poate recunoaste foarte usor dupa forma sa de Y inversat. Aici domneste o veritabila atmosfera de dolce vita si casutele colorate sunt magnifice. Cele mai celebre satucuri sunt Varenna, Menaggo si Bellagio.

Lacul Bled. Nu este cel mai cunoscut lac din Europa, dar merita sa fie descoperit. Pentru a ajunge aici, va trebui sa se mearga in directia Sloveniei. Privelistea este una magnifica, dar punctul de interes principal este insulita implantata in mijlocul lacului. Aici este adapostita o mica biserica.

Pentru a profita din plin de lac, se poate urca pana la castelul Bled.

Lacul Annecy. Este un loc unde sunt propuse o multime de activitati. Cine vrea sa descopere lacul intr-un cadru mai relaxant poate sa aleaga croazierele care sunt organizate aici in mod regulat. In ceea ce priveste plajele, cel mai bine sa se aleaga plaja Brune. Iar indragostitii pot sa faca o oprire pe Podul Indragostitilor cel mai bun loc pentru o escapada romantica.

Hallstatt. Peisajul de aici din Austria este demn de o carte postala. Locul seduce cu biserica sa de piatra, cu casutele sale tipice austriece si cu apele sale care pot ajunge pan la 125 metri adancime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here