3 categorii de tehnica si aparatura medicala necesare in orice tip de cabinet

0
79

Orice act medical trebuie sa se desfasoare intr-un mediu propice, dezinfectat si sterilizat, care sa fie dotat cu toate elementele necesare pentru a facilita acest proces. De aceea, in orice zona locuita de oameni ar trebui sa existe un cabinet medical care sa fie dotat cel putin cu mobilier si tehnica medicala uzuale.

Desi accesul la aparatura medicala moderna poate fi dificil pentru unitatile medicale din anumite regiuni, cum ar fi de exemplu zonele rurale, in cabinetul medical din localitate trebuie sa existe urmatoarele trei categorii de tehnica medicala:

  1. Mobilier medical

Prezenta mobilierului medical este esentiala in orice fel de cabinet medical, indiferent de specialitatea acestuia. O masa sau un scaun pentru consultatii, un birou al medicului si dulapurile pentru depozitarea medicamentelor sunt numai unele dintre cele mai importante piese de mobilier medical.

De asemenea, existenta unei sali de asteptare, dotate cu scaune sau banci realizate din materiale rezistente si durabile, dar usor de curatat si dezinfectat, este un alt aspect important pentru un cabinet medical.

  1. Aparatura medicala specifica

In functie de specialitatea medicala abordata in cadrul cabinetului respectiv, acesta trebuie sa fie dotat si cu aparatura medicala potrivita. Daca in cazul unui cabinet de medicina de familie, de exemplu, nu ar trebui sa lipseasca stetoscopul, tensiometrul, termometrul si alte dispozitive medicale similare, in cazul unui cabinet specializat intr-o anumita ramura, cum ar fi cardiologia, folosirea unor electrocardiografe este obligatorie pentru a putea oferi o consultatie medicala completa pacientilor.

Aparatura medicala | electrocardiografe | TesaMedical.ro

Aparatura medicala

  1. Instrumente si consumabile medicale

O alta categorie de produse medicale care trebuie sa existe in orice cabinet medical si care pot fi gasite in magazinul online TesaMedical.ro sunt instrumentele si consumabilele medicale. Aceste permit desfasurarea actului medical si chiar administrarea unor tratamente, astfel incat pacientii sa poata beneficia de un act medical de buna calitate. La fel ca in cazul aparaturii si instrumentalul medical trebuie sa fie adaptat specificului cabinetului medical si procedurilor efectuate in cadrul acestuia.

Desi costurile tuturor acestor elemente pot reprezenta un efort financiar pentru unele cadre medicale, competitivitatea din sectorul tehnicii medicale face sa existe pe piata si astfel de dispozitive la preturi avantajoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here