6 alimente pentru ochi sanatosi

Author

Categories

Share

Un stil de viata sanatos poate reduce semnificativ riscul aparitiei problemelor oculare. S-a descoperit ca unii nutrienti, precum cuprul, zincul, vitamina C, E si beta-carotenul pot reduce problemele oculare cu 25% chiar si cu varsta. Care sunt cele mai recomandate alimente in acest sens?

  • Pestele

Multi pesti sunt surse bogate de acizi grasi omega-3. Printre acestea se numara tonul, somonul, pastravul, macroul, heringul, sardinele. Mai multe studii au descoperit ca un consum de peste gras este extrem de bun pentru sanatatea ochilor.

Consumul regulat previne asa-numitul ochi uscat, o afectiune care apare, de exemplu, dupa ce se petrece prea mult timp pe computer.

  • Nucile

Nucile sunt, de asemenea, bogate in acizi grasi omega-3. Contin niveluri ridicate de vitamina E, care protejeaza ochii de leziuni si boli legate de varsta. Printre cele mai utile nuci pentru sanatatea ochilor se numara nucile de Brazilia, caju, migdalele, alunele. Prin urmare, acestea ar trebui consumate in mod regulat, dar in forma bruta.

  • Semintele

La fel ca nucile, semintele sunt bogate in acizi grasi omega-3 si vitamina E. Cea mai buna sursa vegetala de acizi omega-3 este semintele de in. Semintele de chia si semintele de canepa pentru ochi sanatosi pot fi, de asemenea, consumate pentru a furniza organismului acizi.

  • Citricele

Citricele sunt bogate in vitamina C. Atat vitamina E, cat si vitamina C sunt antioxidanti care lupta cu succes impotriva radicalilor liberi. Vitamina C este eficienta si in degenerescenta maculara, dar si in alte leziuni oculare legate de varsta. Citricele bogate in vitamina C sunt lamaile, portocalele si grapefruitele.

  • Morcovii

Este bine cunoscut faptul ca morcovii sunt una dintre cele mai utile legume pentru sanatatea ochilor. Acest lucru se datoreaza vitaminei A din ele si beta-carotenului, care le confera o culoare portocalie. Vitamina A joaca un rol esential in vedere, deoarece este extrem de importanta pentru retina ochiului. Prin urmare, morcovii trebuie consumati cat mai des posibil.

  • Carnea de vita

Carnea de vita este bogata in zinc, care a fost asociat cu imbunatatirea sanatatii ochilor pe termen lung. Zincul este un mineral care previne bolile oculare legate de varsta, inclusiv degenerescenta maculara.

De asemenea, zincul previne pierderea vederii. Acest lucru se datoreaza faptului ca ochiul insusi contine niveluri ridicate de zinc si in special retina.

Author

Share

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.