Adaptarea camerei copilului pentru doi frati

Daca parintii pregatesc o camera pe care o vor impartit doi copiii, un prim pas important este instalarea celui de al doilea pat

0
118
camera copil

Venirea pe lume a unui nou membru al familiei nu poate fi decat un motiv de bucurie pentru toti cei din familie, doar ca aceasta bucurie presupune si mici provocari legate de adaptarea camerei copilului pentru viitorul fratior sau surioara.

Un copil si urmeaza sa faca parte din familie este unul din cele mai frumoase cadouri ale vietii de adult, insa deciziile pe care adultii trebuie sa le ia in acest caz sunt de importanta majora pentru confortul si pentru bunastarea ambilor frati.

  • Redecorarea camerei copilului pentru al doilea fratior

De cele mai multe ori, este destul de costisitor dificil si inoportun ca parintii sa amenajeze doua camere separate pentru doi frati, asadar solutia ideala este reamenajarea aceleiasi camere.

Decorarea unei camere a copilului pentru doi fratiori ii inspira si totusi ii provoaca pe parinti sa caute cele mai ingenioase idei. Amenajarea camerei pentru doi copii ridica tot felul de intrebari pe care parintii si le pun si la care experti raspund. Este necesar ca parintii doar sa caute raspunsurile printre randuri.

Pentru inceput, inaintea oricaror detalii decorative, parintii ar trebui sa se asigure ca in camera exista elementele de baza necesare unei cresteri si dezvoltari armonioase, adica aer curat si proaspat, lumina naturala, surse de iluminat suplimentare, igiena optim, o incalzire buna, o temperatura constanta, mobilier solid si sigur paturi confortabile si tesaturi care nu dauneaza sanatatii.

  • Impartirea patului si decorului de catre doi copii

Daca parintii pregatesc o camera pe care o vor impartit doi copiii, un prim pas important este instalarea celui de al doilea pat. Acestia pot opta pntru paturile supraetajate, care sunt cea mai la indemana metoda, mai ales daca exista diferenta de varsta semnificativa intre copii.

O alternativa foarte buna in timp ar fi paturile unde s-a adaptat si o biblioteca si spatiul a fost transformat intr-un loc ce poate fi folosit pana la varste mai mari, chiar pana la 14 ani.

Spre deosebire de paturile suprapuse, exista si varianta montarii paturilor separate care functioneaza perfect atunci cand parintii dispun de o suprafata mai mare, astfel incat copiii sa nu se certe pe patul de jos sau pe cel de sus.

Un alt lucru important de care parintii trebuie sa tina cont este spatiul disponibil si organizarea camerei copiilor, astfel incat sa asigure suficient loc de desfasurare atat pentru dormit, depozitare, joaca si studiu in functie de varstele celor mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here