Aspirator cu sac sau fara sac? Avantajele si dezavantajele fiecarei alegeri

Sunt atat de multe modele de aspiratoare, atat de multe branduri, atat de multe informatii, incat cei care doresc sa isi cumpere un astfel de aparat electrocasnic nu mai stiu in ce sa investeasca.

0
69
aspirator sac

Pentru o curatenie perfecta a oricarei locuinte, gospodinele vor avea nevoie, in primul rand, de un aspirator bun. Un aspirator care isi face treaba bine, care aspira toate impuritatile, toata mizeria si tot praful este un bun aliat al oricarei gospodine.

Sunt atat de multe modele de aspiratoare, atat de multe branduri, atat de multe informatii, incat cei care doresc sa isi cumpere un astfel de aparat electrocasnic nu mai stiu in ce sa investeasca. In concluzie, se ajunge la batalia finala „cu sac sau fara sac?”.

Cateva informatii despre aspiratoarele cu sac

Aspiratoarele cu sac reprezinta cel mai des intalnit model de aspiratoare, fiind si primele aparute pe piata. Acestea sunt disponibile in mai multe forme, cu aspirare variata si perii sofisticate, cu saci refolosibili sau de unica folosinta, in functie de model, cu filtre suplimentare pentru evacuarea aerului curat in incapere, dar si cu alte functii importante.

Aspiratoarele cu sac au o putere de aspirare mare, necesita inlocuirea consumabilelor, insa acestea au, in general, costuri mici, doar ca au repercusiuni asupra sanatatii, in sensul ca, in timpul schimbarii sau golirii sacului, praful rezultat poate duce la complicatii respiratorii si la alergii.

Cateva informatii despre aspiratoarele fara sac

Aspiratoarele fara sac nu sunt la fel de raspandite ca cele cu sac, insa, in ultima vreme, sunt foarte populare, chiar daca pe piata au aparut destul de tarziu.

Aspirarea prafului se face intr-un recipient colector din plastic, unde raman resturile aspirate. Recipientul se va goli, se va spala sub jet de apa si va fi gata din nou pentru folosire. Astfel se elimina necesitatea schimbarii sacului si dezavantajele acestuia.

In cazul aspiratoarelor fara sac, utilizatorii vor face o economie semnificativa, filtrarea HEPA va asigura un aer evacuat curat si proaspat, iar golirea recipientului este mult mai facila si in acest fel se inhaleaza mai putin praf.

Totodata, utilizatorii trebuie sa tina cont de faptul ca pretul filtrelor in cazul aspiratoarelor fara sac este destul de mare, puterea de aspirare este redusa, iar recipientul de colectare, daca se strica, trebuie inlocuit cu unul nou, la un pret destul de ridicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here