Bauturile care pot sa fie baute si de persoanele diabetice

0
70
bauturi pentru diabetici

Pacientii diabetici au tendinta de a se gandi aproape exclusiv la alimentele pe care le pot si nu le pot consuma. Dar rareori acorda atentie bauturilor pe care le pot bea.

Nu este vorba despre faptul ca acesti pacienti trebuie sa bea bauturi speciale, dar unele bauturi foarte comune nu sunt potrivite pentru ei, deoarece contin cantitati mari de carbohidrati sau zaharuri care modifica nivelul de zahar din sange.

Persoanele cu diabet au dificultati in reglarea secretiei de insulina si in controlul nivelului de zahar din sange. Si este necesar sa se gestioneze bine aceste niveluri, deoarece atat hiperglicemia – nivelul ridicat al zaharului din sange – cat si hipoglicemia – nivelul scazut al zaharului din sange – pot avea consecinte grave asupra sanatatii.

Nevoile alimentare si de hidratare sunt aceleasi ca si in cazul non-diabeticilor. Este important sa se urmeze orientari alimentare sanatoase, adaptate la nevoile individului, pentru a mentine o buna calitate a vietii. Este esential sa se previna pe cat posibil aparitia unor posibile complicatii si a unor boli viitoare.

Bauturile pentru persoanele diabetice

Cele mai potrivite bauturi pentru diabetici sunt cele care nu modifica valorile glicemiei. Printre acestea se numara urmatoarele:

Apa plata si apa gazoasa

Fara indoiala, apa este una dintre cele mai sanatoase bauturi pentru toata lumea. Este chiar cea mai buna alegere pentru hidratare si pentru baut in timpul zilei. Apa este una dintre cele mai importante componente ale organismului si prin hidratare se pot indeplini anumite functii.

Ceaiuri si cafea

Ceaiurile din plante, cafeaua si infuziile sunt foarte potrivite pentru persoanele cu diabet, cu conditia ca acestea sa nu fie indulcite.

Pe langa potolirea setei, aceste bauturi au multe alte proprietati. De exemplu, ceaiul verde :

-Reduce anxietatea

-Imbunatateste aspectele cognitive, cum ar fi memoria si atentia

-Are efecte in prevenirea anumitor boli, cum ar fi problemele cardiovasculare, cancerul, artrita sau hipertensiunea arteriala

Bauturi racoritoare fara zahar

Dupa cum se stie, bauturile racoritoare nu sunt recomandate diabeticilor. Cu toate acestea, exista acum pe piata multe variante dietetice sau fara adaos de zahar. Acestea pot fi consumate, dar este intotdeauna mai bine sa se citeascca in prealabil eticheta pentru a se asigura de faptul ca bautura nu contine carbohidrati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here