Cat de important e sa citesti recenzia cartii pe care urmeaza sa o citesti?

Blog.PrintreCarti.ro poate fi un blog ideal pentru cei care vor sa descopere carti potrivite pentru preferintele si gusturile lor

0
132
carti recomandate

Inainte de a se incepe parcurgerea unei carti, este important sa se consulte recenzia sa, pentru ca sunt mai multi factori care pot sa determine cat este de buna. Uneori, citirea descrierii, reputatia autorului si tema aleasa nu sunt niste criterii atat de importante pe baza carora sa se aleaga urmatoarea lectura.

De aceea, o multime de bloguri specializate in scrierea unor recenzii de carti ofera informatii cu privire la impactul lor asupra cititorului, la tehnica de scriere, la abundenta sau lipsa descrierilor, la calitatea dialogului etc. Toate aceste informatii nu pot fi obtinute doar prin simpla citire a descrierii.

De ce sunt esentiale recenziile de carti?

O recenzie are rolul de a evalua si de a transmite in mod clar mesajul abordat in cartea respectiva. Aceasta este esentiala pentru ca acopera o multime de aspecte relevante pentru cititor.  3 dintre aceste aspecte au in vedere:

  • realizarea descrierii cartii sub forma unui rezumat cuprinzator;
  • analizarea cartii si a elementelor sale componente;
  • evaluarea intregii carti si recomandarea unor lecturi asemanatoare.

Blog.PrintreCarti.ro poate fi un blog ideal pentru cei care vor sa descopere carti potrivite pentru preferintele si gusturile lor.

Ce carti sunt recomandate pentru persoanele iubitoare de fictiune?

Persoanele, care sunt in cautarea unor carti recomandate cu acest subiect, au ajuns in locul potrivit, pentru ca in randurile de mai jos vor descoperi carti de fictiune care le-ar putea fi pe plac:

Carti recomandate | Recenzii de carti | Blog.PrintreCarti.ro

recenzii de carti

  • Biblioteca de la Miezul Noptii”, de Matt Haig

Biblioteca de la Miezul Noptii” este o carte de fictiune potrivita pentru cititorii de toate varstele, care vor „calatori” impreuna cu personajul principal, Nora, prin multivers si care vor descoperi alaturi de ea cat de importanta este viata in forma sa pura, nemodificata.

  • Sarutul pictat”, de Elizabeth Hickey

Sarutul pictat” este o carte de fictiune istorica, pentru iubitorii de arta. Aceasta reda povestea pictorului Gustav Klimt si infatiseaza viata din 1886 din Viena.

  • Semn ca te am”, Ioana Chicet Macoveiciuc

Semn ca te am” este o carte plina de evenimente emotionante, ilustrand povestea de viata a unei femei cu o copilarie bogata in evenimente neplacute carora li se adauga si o crima, din care a rezultat moartea mamei sale.

Prin urmare, recenzia cartii care urmeaza sa fie citita este importanta, pentru ca in cadrul sau sunt evidentiate aspecte care pot fi sau nu pe placul cititorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here