Cele mai des intalnite probleme cu mouse-ul la laptop si metode de rezolvare

Laptopul nu mai este demult un lux, ci o necesitate

0
124
mouse laptop

Laptopul nu mai este demult un lux, ci o necesitate. Acest dispozitiv este foarte util si important atat in viata privata, cat si in viata profesionala, de aceea orice mica problema de functionare poate determina inconveniente business sau personale.

Una din cele mai des intalnite probleme cu care se confrunta utilizatorii laptopurilor este legata de mouse-ul care uneori se opreste si nu mai functioneaza, fara un avetisment in prealabil.

Mouse-ul poate avea pobleme din cauza touchpad-ului

In cazul in care utilizatorii folosesc touchpad-ul laptopului si acesta inceteaza sa raspunda comenzilor, este posibil sa fiema dezactivat din tastatura. Fiecare laptop are o combinatie de taste ce activeaza sau dezactiveaza touchpad-ul, cum ar fi combintia Fn si una din tastele F.

In urma unei cautari scurte pe internet, utilizatorii pot afla care combinatie de taste este cea potrivita in cazul modelului pe care il folosesc.

Mouse-ul poate avea probleme din cauza driverelor

Mai exista si posibilitatea in care mouse-ul poate avea probleme din cauza driverelor, ceea ce inseamna ca driverele acestuia au nevoie de o actualizare. Acest lucru se poate realiza fie folosind Windows Update, fie descarcand si instaland personal un driver.

Mouse-ul poate avea probleme din cauza portului USB

Un alt motiv ce determina functionarea defectuoasa a mouse-ului este legata de defectiunea tehnica mouse-ului sau a portului USB al laptopului. Pentru ca utilizatorii sa se asigure de functionarea mouse-ului, este necesar ca acesta sa fie conectat la un alt laptop sau desktop.

Daca acesta nu functioneaza la alt dispozitiv, problema tine de hardware, iar daca este functional, este cazul ca utilizatorii sa verifice portul USB al laptopului conectand un alt mouse sau acelasi mouse la alt port, daca exista.

Mouse-ul poate avea probleme din cauza sistemului wireless

Nu in ultimul rand, mouse-ul poate avea probleme din cauza sistemului wireless. Daca mouse-ul este wireless si se opreste din functionare brusc sau de la bun inceput nu functioneaza, sunt sanse ca dongle-ul wireless sa fie defect sau sa se fi defectat intre timp.

Aceste defectiuni pot fi cauzate de varsarea de lichid in zona portului USB sau atingerea mai brusca ori chiar lovirea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here