Cele mai bune remedii pe baza de plante pentru durerile de cap

Butterbur se gaseste in zonele umede si mlastinoase din Europa, Asia si America de Nord

0
137
remedii naturiste dureri cap

In majoritatea cazurilor, durerile de cap sunt simptome ale altor probleme, care apar in perioadele stresante ale vietii, in timpul schimbarilor hormonale sau chiar din cauza lipsei somnului. Durerea intensa, pulsanta poate fi debilitanta. De fapt, peste 90% dintre persoanele care sufera de migrene nu se pot concentra in timpul unui episod.

Majoritatea persoanelor care sufera de migrene opteaza pentru medicamente. Dar multi apeleaza si la terapii naturale, precum tehnici de relaxare si remedii pe baza de plante.

Cu ani inainte de introducerea medicinei moderne, culturile din intreaga lume au dezvoltat remedii pe baza de plante pentru durerile de cap si alte simptome comune ale migrenei. Multe dintre aceste traditii pe baza de plante au supravietuit trecerii timpului. Desi majoritatea nu au fost testate stiintific in profunzime pentru eficacitatea lor, multe castiga rapid sprijinul comunitatii medicale moderne.

  • Splinuta

Splinuta este o planta medicinala, care se poate gasi cu usurinta in gradinile vechi, crescuta uneori si pentru ornament. Folosita pentru prima data in Grecia antica inca din secolul al V-lea i.Hr., splinuta a fost folosita pentru a trata o varietate de afectiuni. Acestea includ febra, umflaturi si inflamatii. In primul secol, oamenii luau planta pentru a ameliora durerile, cum ar fi cele de cap.

Planta isi are originea in Muntii Balcanici, dar acum poate fi gasita aproape in intreaga lume. Culturile est-europene o foloseau pentru dureri de cap, muscaturi de insecte si alte dureri. Utilizarile mai moderne s-au extins la tratamente pentru:

  • migrene;
  • ameteala;
  • inflamatie;
  • probleme respiratorii.

Splinuta, se prepara de obicei prin uscarea frunzelor, florilor si tulpinilor. Aceasta combinatie este, de asemenea, utilizata pentru a face suplimente si extracte. In unele culturi se mananca frunzele crude.

  • Butterbur ( Petasites hybridus )

Butterbur se gaseste in zonele umede si mlastinoase din Europa, Asia si America de Nord. Oamenii foloseau frunzele plantei pentru a infasura si conserva untul pe vreme calda, asa si-a luat numele butterbur. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru o varietate de scopuri. Un medic grec a folosit initial planta ca remediu pentru ulcerul pielii. De atunci, a fost folosit pentru a trata si alte afectiuni, inclusiv durerile de cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here