Lamaia – beneficii nebanuite pentru sanatate

0
55

Lamaia se poate regasi aproape peste tot! In deserturi, in dulciuri, retete sarate, cosmetice si chiar produse menajere. Iar beneficiile sale nu mai trebuie sa fie demonstrate. In ceea ce priveste domeniul sanatatii, beneficiile sale sunt extrem de interesante.

Care sunt beneficiile lamaii pentru sanatate?

Ajuta la silueta. Inainte de orice trebuie sa reamintim faptul ca lamaia nu slabeste. Dar, este foarte eficienta pentru a curata organismul si pentru a-l debarasa de toate toxinele acumulate. Atunci cand se consuma un fel de mancare bogat si plin de calorii, lamaia poate favoriza digestia. Este deci un veritabil aliat pentru cea mai frumoasa silueta.

Poate proteja de frig.

Pentru a anticipa racelile sau alte neplaceri provocate de frigul de afara, lamaia este foarte eficienta. Poate stimula sistemul imunitar gratie nivelului de vitamina C pe care il contine. Deci atunci cand cineva a intrat in contact cu cineva bolnav sau simte ca ceva nu e in regula si ca va raci, cel mai bine ar fi sa consume lamaie cu apa in fiecare zi.

Poate curata ficatul.

Daca ai facut mici excese, fie de zahar, fie de alcool sau de mese prea bogate, se recomanda sa se curete ficatul. Pentru acest lucru, lamaia poate sa fie un atu de pret. Poate stimula productia de bila si elemina toxinele stocate in ficat. Pentru a beneficia de toate efectele sale, cel mai bine ar fi sa se faca o cura de lamaie.

Poate diminua riscurile de cancer.

Un consum regulat de lamaie poate diminua riscurile de a suferi de cancer- de colon, de faringe sau de stomac cu alte cuvinte, tot ceea ce tine de tubul digestiv si de sistemul respiratoriu. Poate incetini progresul acestei boli gratie flavonoizilor si antioxidantilor pe care ii contine.

Poate scadea nivelul de colesterol.

Persoanele care se confrunta cu un nivel mai ridicat de colesterol, pot sa consume lamaie in mod regulat. Lamaia are o actiune pozitiva asupra acestuia si poate reduce cantitatea sa in sange.

Cum se consuma lamaia?

Exista mai multe modalitati de a consuma zilnic lamaie si de a se bucura de beneficiile acesteia. Se poate consuma in apa rece sau la temperatura camerei. Sa nu se foloseasca insa apa fierbinte, care ar avea tendinta de a distruge toate beneficiile lamaii. Aceasta infuzie trebuie sa se consume dimineata, pe stomacul gol sau dupa o masa bogata.

Lamaia se poate folosi in mancaruri fie sub forma de suc, fie sub forma de coaja. Mai ales in retete de curry, mancaruri asiatice picante sau retete de peste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here