Sfaturi pentru o prima achizitie imobiliara reusita

0
53
achizitie imobiliara reusita

Prima achizitie imobiliara reprezinta un moment important din viata. Esti pe cale de a te scufunda in necunoscut, in cautarea unei locuinte noi. Capcanele de evitat sunt numeroase, trebuie actionat cu luciditate si cu prudenta si uneori trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare.

Sfaturi pentru o prima achizitie imobiliara reusita

Intai si intai se vor trece in revista diferitele aspectele ale vietii: situatie familiala, munca, pasiuni…cum te vezi peste cinci ani? Dar peste 10 ani? Inainte de achizitionare se vor pune intrebari de genul:

  • Esti pregatit cu adevarat pentru o astfel de achizitie?

  • Cat timp intentionezi sa stai in locuinta respectiva? Temporar sau pentru toata viata?

  • Este cu adevarat necesar sa cumperi acum?

  • Vei avea noi oportunitati profesionale in viitorul apropiat?

Definirea nevoilor

Odata proiectul definit va trebui sa identifici elementele indispensabile realizarii sale. Apartament sau casa? Nou sau vechi? Mediu urban sau rural? Ai nevoie de mult spatiu? Pentru unii, spre exemplu, prezenta unui garaj se dovedeste a fi indispensabila.

Asigura-te ca esti sprijinit in cadrul acestei prime achizitii

Uneori avem impresia ca putem face o achizitie imobiliara singuri, fara ajutor. Insa, este vorba de una din cele mai mari investitii din viata, de aceea este nevoie de sprijin, sfaturi si prudenta. Apeleaza la cunostinte care au trecut deja prin aceasta etapa si sunt in masura sa iti dea cele mai bune sfaturi. Opteaza pentur o agentie imobiliara pentru a evita greselile.

Definirea bugetului si mijloacelor de finantare

Achizitia unui bun imobiliar reprezinta in egala masura o chestiune de mijloace. Trebuie sa iti definesti capacitatile de finantare.

Este adesea dificil sa va finantati achizitia doar cu o contributie personala. Din fericire, exista multe solutii de imprumut. Faceti un bilant al mijloacelor pe care le aveti la dispozitie si al diferitelor alternative. Exista asistenta financiara pentru cei care cumpara pentru prima data, cum ar fi imprumutul cu dobanda zero. Nu subestimati crearea dosarului de credit imobiliar. Este o investitie care necesita mult timp si, prin urmare, ar trebui facuta din timp. Va trebui sa furnizati o multime de documente justificative si sa va precizati clar nevoile de finantare. O cerere bine pregatita va va permite sa beneficiati de un imprumut mai bine adaptat nevoilor dumneavoastra. Un alt aspect important: anticipati costurile si lucrarile care trebuie efectuate, astfel incat sa nu va aflati intr-o situatie problematica..

Nu va grabiti

Aceasta este probabil cea mai importanta regula de urmat. Prima achizitie a unei proprietati nu trebuie tratata cu superficialitate. Spontaneitatea si cumparaturile impulsive trebuie evitate daca nu vreti sa cadeti in capcana. Tinerii cumparatori sunt tinte usoare pentru vanzatorii lipsiti de scrupule. Asa ca aveti grija. Prin rabdare, veti gasi in cele din urma proprietatea visurilor dumneavoastra. Si mult mai mult decat o achizitie, va fi o proprietate care sa corespunda cu adevarat nevoilor dumneavoastra. Drumul va fi lung, dar de data aceasta importanta nu va fi calatoria, ci destinatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here