Care sunt etapele tratamentului cu aparat dentar?

Un astfel de tratament, care poate fi realizat în cadrul clinicii dentare Elveto-Dent.ro, reprezintă mai mult o necesitate decât un moft

0
137
clinica stomatologica din sector 2

Foarte mulți oameni consideră că purtarea unui aparat dentar ieftin sau scump, după preferințele fiecăruia, se face, în special, din considerente estetică. Dar acesta este doar un mit, deoarece o dantură corect aliniată contribuie la sănătatea generală a întregului organism.

Prin urmare, un astfel de tratament, care poate fi realizat în cadrul clinicii dentare Elveto-Dent.ro, reprezintă mai mult o necesitate decât un moft. Medicul care realizează acest tip de tratamente este medicul ortodont, acesta fiind cel care va stabili planul de tratament, pe baza unor analize efectuate inițial și în funcție particularitățile fiecărui caz în parte.

  • Etapa de diagnostic și stabilire a planului de tratament

Înainte de a se stabili că este nevoie de aparat dentar, pacientul trebuie să meargă la un control stomatologic inițial, în care vor fi observate și diagnosticate problemele dentare cu care acesta se confruntă.

Pentru a putea fi diagnosticate corect, medicul dentist va avea nevoie de realizarea unor radiografii și a altor tipuri de analize, în funcție de afecțiunile și starea de sănătate a fiecărui pacient. Astfel vă putea analiza aspecte esențiale pentru tratamentul cu aparat dentar, cum ar fi forma dintilor, muscatura sau spatiul de care este nevoie pentru a se alinia dintii.

Pe baza acestei analize se va stabili si plaul de tratament, care va fi prezentat pacientului. Ultimul pas din aceasta etapa fiind aplicarea propriu-zisa a aparatului.

  • Desfasurarea tratamentului ortodontic

In timpul desfasurarii tratamentului ortodontic, pacientul va trebui sa se prezinte periodic – intre doua si opt sapatamani, in functie de nevoie – la medicul ortodont pentru activarea aparatului. Aceasta se refera la alinierea controlata a dintilor.

Clinica stomatologica din sector 2 | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Perioada de timp necesara pentru acest tratament difera, in functie de cat de grava este afectiunea pacientului, aceasta fiind cuprinsa intre 6 luni si 2 ani.

  • Indepartarea aparatului dentar

Dupa trecerea timpului stabilit pentru acest tip de tratament, pacientul se va deplasa la o clinica stomatologica din sector 2, de exemplu Elveto Dent sau din orasul in care acesta a urmat tratamentul, pentru a fi indepartat aparatul ortodontic. In perioada urmatoare, pacientul va mai purta un aparat de contentie, pentru mentinerea rezultatelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here