Afectiunile respiratorii sunt unele dintre cele mai comune afectiuni medicale, cu care oamenii se confrunta mai ales in sezonul rece. Oameni de orice varsta pot fi afectati de aceasta problema de sanatate, de la bebelusi, pana la batranii foarte in varsta, toti acestia reprezentand si categorii de risc, pentru care o astfel de afectiune initial banala poate avea consecinte mai grave.
De aceea, intervenirea cat mai rapida pentru tratarea cauzelor si ameliorarea simptomelor este foarte importanta, iar o metoda de administrare rapida si eficienta a medicamentelor in astfel de cazuri poate fi terapia cu aerosoli, realizata cu ajutorul nebulizatoarelor.
Cum se utilizeaza nebulizatoarele in afectiunile respiratorii?
Terapia cu aerosoli este, de fapt, cea mai indicata in tratarea a diferite afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul, bronsita cronica, sinuzita si fibroza chistica. Aceasta necesita utilizarea unui echipament adecvat si, mai exact, a unui nebulizator.
Acest dispozitiv, destinat atat adultilor, cat si copiilor mici, urmareste sa optimizeze administrarea si penetrarea medicamentelor in caile respiratorii, prin transformarea medicamentelor prescrise de medic – care sunt, in general, sub forma lichida – in vapori usor de inhalat. Astfel ca administrarea tratamentului este mult mai usoara, dar si eficienta acestuia este mai ridicata, deoarece actioneaza direct asupra zonelor afectate, caile respiratorii.
Exista diferite tipuri de nebulizatoare, care difera in functie de tehnologia folosita si indicatia lor, o gama variata de astfel de dispozitive medicale fiind disponibila in magazinul online Med-Tehnica.ro, un distribuitor autorizat de tehnica medicala care se adreseaza atat specialistilor din sectorul medical, cat si pacientilor acestora, pentru tratarea si ingrijirea la domiciliu.
Nebulizatoare | pulsoximetru | Med-Tehnica.ro
Ce alte echipamente medicale mai pot fi utile in afectiunile respiratorii?
In unele cazuri de afectiuni respiratorii, pacientii se pot confrunta cu o saturatie mai mica de oxigen in sange, ce poate avea consecinte grave, motiv pentru care este indicata monitorizarea acesteia. Echipamentul medical necesar in astfel de situatii este pulsoximetrul.
Un pulsoximetru este un dispozitiv care masoara saturatia de oxigen din sange si indica frecventa pulsului, putand fi utilizat de catre profesionistii din domeniul sanatatii, dar si la domiciliu, care are forma unui clip de plastic ce se prinde de deget.