Iata cateva efecte negative evidente ale stresului asupra pielii

0
65
stresul

Stresul se vede pe chipurile noastre dar si pe pielea si parul nostru. Citind randurile de mai jos se vor cunoaste toti factorii de stres si care este impactul asupra pielii.

Cum ne afecteaza stresul pielea?

Stresul accelereaza aparitia ridurilor

Cortizolul, hormonul stresului, poate distruge colagenul si elastina pielii. Deoarece aceste doua sunt substante care permit pielii noastre sa isi pastreze elasticitatea si fermitatea, stresul poate provoca aparitia ridurilor permanente.

Stresul favorizeaza hiperpigmentarea si aparitia firelor albe

In ceea ce priveste parul, stresul duce la aparitia firelor albe. In privinta pielii, se poate produce efectul invers: pot aparea pete de culoare inchisa sau rosii.

Stresul provoaca acnee

Dn cauza stresului, in corpul nostru exista un nivel crescut de cortizol ceea ce provoaca in egala masura productia de sebum, un lucru care sporeste considerabil sansele de a avea porii inchisi, drept urmare, favorizeaza apritia acneii.

Stresul usuca pielea

Daca o persoana este stresata, poate ar trebui sa se intensifice aplicarea de produse pe baza de acid hialuronic si a cremei hidratante deoarece, din cauza stresului, pielea se usuca si ii este din ce in ce mai greu sa retina umiditatea. Una din functiile esentiale ale acidului hialuronic este aceea de a retine umiditatea in interiorul pielii. Fara aceasta capacitate, riscul de a avea pielea uscata este mai crescut si numeroasele efecte secundare mentjonate mai sus isi pot face aparitia.

Stresul provoaca caderea parului

Dupa cum multi dintre noi au inteles odata cu debutul pandemiei, simpli facori de stres cum este acest virus pot provoca stresul, stres care, la randul lui, provoaca caderea parului. Dupa disparitia stresului parul se regenereaza de obicei si nu mai cade.

Stresul favorizeaza aparitia cearcanelor

Cantitatea de cortizol din corpul nostru joaca un rol esential in ceea ce priveste retentia de apa si rezultatul poate fi urmatorul: pielea din jurul ochilor se lasa si in zona ochilor cearcanele isi pot face aparitia. In general, cearcanele pot fi eliminate cu ajutorul unor comprese reci sau cu ajutorul unei sieste la mijlocul zilei. Cearcanele pot fi evitate datorita odihnii, unei circulatii sanguine potrivite si unui aport de nutrienti adecvati in aceasta zona, de altfel extrem de fina si sensibila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here