Ingrediente (Paste carbonara clasice):
200 g de mazăre proaspăt condimentată sau congelată
1 lingură de migdale fulgi
1 cățel de usturoi
½ o busuioc proaspăt, (15 g)
15 g branza de parmezan
1 lămâie
150 g spaghete întregi
bacon afumat
ulei de masline
1 ou
100 g iaurt natural fără grăsime.
Metodă preparare Paste carbonara
Se pune intr-o oala apă sărată si se lasa la fiert, apoi se adauga pastele.
Se adauga intr-o sită mazărea, in apa, timp de 30 de secunde, apoi se lasa tigaia pe căldură.
Se prajesc migdalele intr-o tigaie uscata, la foc mediu, apoi se pune compozitia intr-un robot de bucatarie.
Se adauga usturoi, un vârf de sare de mare, frunzele de busuioc, parmezanul ras fin și sucul de lamiae peste amestec.
Se da compozitia din nou la robot, apoi se adauga mazărea, pentru a încerca să se păstreze un pic de textură.
Se gatesc pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pachet.
Între timp, se prăjește baconul în tigaie, cu 1 linguriță de ulei, la foc mediu până devine crocant, apoi se utilizeaza o spatula, pentru a le pune pe hârtie de bucătărie, astfel încât grăsimea aromată sa rămâna în tigaie.
Se amesteca bine oul și iaurtul. Când pastele sunt gata, se pastreaza o cana din apa in care au fiert, iar acestea se aruncă direct în tigaie si se amestecă bine. Se ia tigaia de pe foc (acest lucru este foarte important).
Se toarnă compozitia de ouă și se amesteca până se acoperă uniform, subtiind sosul cu apă de gătit dacă este necesar.
Se gusta și se adauga condiment dupa gust. Se serveste împreună cu amestecul de mazăre și bacon crocant.