De ce trebuie schimbata garnitura clapetei de acceleratie?

Demontarea supapei de acceleratie nu este dificila, dar necesita anumite abilitati

0
86
clapeta acceleratie

Clapeta de acceleratie are rolul de a regla alimentarea cu aer necesara pentru formarea amestecului combustibil-aer catre sistemul de admisie al motorului. In timp, clapeta de acceleratie se infunda cu murdarie si proprietarul masinii trebuie sa o curete.

Pentru multe masini second hand, aceasta procedura presupune scoaterea clapetei de acceleratie. In acelasi timp, multi soferi nici macar nu realizeaza ca dupa curatare este necesara si schimbarea garniturii. De ce este important sa se faca acest lucru?

In conditii ideale de functionare, supapa de acceleratie nu are nevoie de profilaxie. Insa problemele apar cand nu exista o etanseitate perfecta in sistemul de aer al motorului si un filtru de aer „mai slabit” sau vechi face ca murdaria sa se acumuleaza pe acceleratie si acolo apare funingine. Daca toate acestea nu sunt curatate la timp, atunci supapa va incepe sa se „lipeasca”, ceea ce provoaca probleme la pornire, iar motorul va deveni si instabil la relanti.

Demontarea supapei de acceleratie nu este dificila, dar necesita anumite abilitati. Este nevoie doar de un set minim de instrumente si materiale: o surubelnita, chei, solutie de curatare, lavete uscate si curate.

Conducta care duce de la filtrul de aer la clapeta de acceleratie trebuie mai intai indepartata. Apoi se opresc senzorii de pozitie ai acceleratiei si se slabesc suruburile de montare. Si asta e tot! Corpul clapetei poate fi curatat. O solutie in acest sens este utilizarea unui degresant special conceput pentru componentele sistemului de combustie.

Odata ce murdaria este indepartata, este timpul instalarii. Insa trebuie inlocuita si garnitura clapetei de acceleratie. In cele din urma, daca acest lucru nu se face, aerul va incepe sa fie aspirat prin vechea garnitura, ceea ce poate duce la probleme in timpul acceleratiei si la cresterea consumului de combustibil. In plus, este destul de dificil de indepartat o garnitura veche fara a o deteriora. Acesta este un alt motiv pentru care este mai bine sa fie schimbata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here